העצמה והגשמה לנוער

כנער מתבגר מצא את עצמו מייסד העמותה מיקי חייט פעמים רבות עומד בפני אתגרים מורכבים; במהלך השנים התקשה במסלול בישיבה סטנדרטית וחיפש את המקום בו יוכל לממש את יכולותיו. אותו הוא מצא בספורט.

מיקי התאמן בבית ספר לאומנויות לחימה אצל מאמנים מהשורה הראשונה. האימונים שמרו עליו מפני הרחוב והסכנות שבו. הוא ידע שבשביל להמשיך ולהיות מקצועי בתחום שכה אוהב, הוא חייב לקחת אחריות.

בגיל 20 קיבל את הכשרתו כמאמן קפוארה מקצועי. הוא התגייס לשירות האזרחי ובנה יחד עם אנשי מקצוע נוספים, מודל חינוכי טיפולי לבני ובנות נוער בסיכון באמצעות אימוני קפוארה.

לאחר השירות הקים מיקי את עמותת חרדים לקצב, בכדי להרחיב את המענים עבור נוער חרדי בסיכון.

צוות חרדים לקצב המשיך לפתח תוכניות חינוכיות-טיפוליות לנוער בסיכון וכיום מגיעים למרכז אסאי מאות בנות ובני נוער מדי חודש, ומוצאים בו אוזן קשבת והכלה. דרך הספורט הם מפתחים מיומנויות שעוזרות להם להשתלב חזרה בקהילה ולצאת ממעגלי הסיכון. בהן ניתן למצוא:

  • עבודת צוות: בני הנוער לומדים לכבד, להכיל ולהיות קשובים לאחר.
  • משמעת ושליטה עצמית: הספורט דורש מבני הנוער הקפדה על כללים, תקנות ושגרות אימון.
  • הצבת יעדים ומוטיבציה: הצבת יעדים ועבודה להשגתם היא חלק מהותי בספורט ושיעור לחיים.
  • אחריות ומנהיגות: בני הנוער מפתחים יכולת קבלת החלטות, לקיחת אחריות, מעורבות בקהילה והנעת האחר לפעולות טובות.
  • ניהול זמן: הגעה בזמן לאימונים ויצירת סדר יום ושגרה בריאה ללא ויתורים.
  • מיומנויות תקשורת: הספורט מעודד את בני הנוער לתקשורת עם חברים לקבוצה, מאמנים ויריבים, ומשפר מיומנויות תקשורת מילולית ולא מילולית.
  • ספורטיביות ומשחק הוגן: הספורט מלמד את בני הנוער על החשיבות של משחק הוגן, התמודדות עם אכזבה והנאה מהישגים אישיים וקבוצתיים.

במרכז קיים ליווי של עובד סוציאלי, המקיים קשר רציף עם רשויות הרווחה, הסמינרים והישיבות מהם מגיעים בני הנוער, וזאת במטרה לדייק את המענה על הצרכים הספציפיים של כל אחד מהם.

כאשר הנער מרגיש שרואים את היכולות הטובות הטמונות בו בתחום חיים שאינו לימודי, הביטחון העצמי שלו עולה, וכך גם תחושת המסוגלות, ובכך נפתחת לו דלת לעתיד טוב יותר כחלק אינטגרלי מהקהילה.